Prasidėjus sezonui, nei miesto savivaldybė, nei įmonė „Klaipėdos energija“ dar neturėjo duomenų, ar yra klaipėdiečių, kurie nepanoro pradėti šildytis.

Tokį sprendimą turi priimti dauguma (50 proc.+1) būstų savininkų. Tačiau būtina paisyti ir higienos normų. Patalpose turi vyrauti ne mažesnė nei 18 laipsnių šilumos temperatūra.

„Galimybė pavėlinti šildymo sezono pradžią yra, bet ją įgyvendinti sudėtinga“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Anot jo, jei name gyvena ir pensinio amžiaus žmonės, ir jaunos šeimos su vaikais, vieningo sutarimo dėl šildymo sezono pradžios ir pabaigos nebus.

Problemų kyla ir dėl to, kad nuomonę reikšti gali tik buto savininkas. Nors gyvena ir mokesčius moka nuomininkas, jis negali balsuoti dėl šildymo sezono pradžios ar pabaigos.

Anot A.Gaižučio, pernai viena bendrija šildymo sezoną norėjo pradėti vėliau. Buvo ilgai galvota, kaip tai padaryti. Vėliau, visai atšalus orams, tos minties atsisakyta.

Manoma, kad šildymo sezono pradėti gali nenorėti nebent naujos statybos namuose gyvenantys klaipėdiečiai. Senos statybos namuose jau šalta.

Bendrovės „Klaipėdos energija“ Klientų aptarnavimo centro vadovas Virginijus Zutkis tvirtino, jog praėjusios savaitės viduryje informacijos apie namus, kurie dar nenori šildytis, nebuvo.

Tačiau jis pabrėžė, įmonė gali ir nežinoti tokios informacijos, nes įmonė atsako už šilumos tiekimą iki namo, o šildytis ar nesišildyti nusprendžia namo savininkai. Jei namo administratorius apie tai nepraneša bendrovei „Klaipėdos energija“, ši gali ir nežinoti.

Oficialiai šildymo sezonas Klaipėdoje prasidėjo praėjusios savaitės trečiadienį.

Nuo pirmadienio Klaipėdoje jau šildomi buvo darželiai.