Pasak rusų leidinio, kuris savo pranešime remiasi informuotais šaltiniais, „Gazprom“ triskart prašė „Siemens“ pateikti šią licenciją, kuri patvirtina, jog Kanados sankcijos šiai bendrovės įrangai netaikomos.

Dėl biurokratinių procedūrų buvo užvilkintas turbinos, kuri liepos 23 dieną turėjo būti keltu pervežta iš Liubeko į Helsinkį, o iš ten – į Rusiją, išsiuntimas.

Dabar tai pavyks padaryti kitos savaitės viduryje, jeigu „Gazprom“ atsiųs muitinės kontrolei būtinus dokumentus, pirmadienį rašo „Kommersant“.

Tačiau leidinio pašnekovai abejoja, kad, išsiuntus turbiną, dujų tiekimas dujotiekiu „Nord Stream“ padidės, nes remonto neva reikia dar keliems stoties įrenginiams.

Vienos turbinos remontas, pasak laikraščio šaltinių, trunka maždaug tris mėnesius.

Teoriškai šiuos įrenginius remontui galima išsiųsti bet kuriuo metu, tačiau „Gazprom“ kol kas nedavė tam leidimo, pareiškė vienas iš šaltinių.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę sakė, kad maždaug liepos 26 dieną „Gazprom“ remontui turės sustabdyti dar vieną turbiną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją