Pirmosiomis savaitėmis jėgainės technologinės įrangos bandymai bus atliekami naudojant tik gamtines dujas. Sureguliavus jėgainės technologinius procesus ir įsitikinus, kad visi įrenginiai veikia taip, kaip numatyta projekte, į jėgainę bus atvežtos pirmosios atliekos, teigiama pranešime.

Numatoma, kad jėgainę pirmosios atliekos pasieks sausio pabaigoje.

Bandymų metu darbo valandomis iš jėgainės teritorijos gali sklisti neįprasti garsai, kurie primins ypač garsų šniokštimą, taip pat bus matomi baltų dūmų ratilai. Jėgainės personalas atsiprašo už galimus nepatogumus ir kviečia nesibaiminti, nes minėtus garsus ir baltus ratilus sukels per specialius įrenginius į atmosferą išmetamas vandens garas, atliekant jėgainės katilo ir aukšto slėgio garo vamzdynų bandymus.

Pranešama, kad, pilnai išbandžius visą garo traktą, jėgainė į aplinką nebeskleis jokių neįprastų pašalinių garsų.

Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusios jėgainės projektą kartu įgyvendina bendra „Ignitis grupės“ ir „Fortum“ įmonė – „Kauno kogeneracinė jėgainė“. Bendra projekto vertė siekia iki 160 mln. eurų.

Projektas pradėtas įgyvendinti 2016 metais, o „Kauno kogeneracinė jėgainė“ komercinę veiklą planuoja pradėti 2020 metų pirmą pusmetį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)