Dujovežis „Coral Favia“ atvyko iš Vysocko, kur yra „Novatek“ gamykla, ir ryte prisišvartavo prie terminalo laivo-saugyklos „Independence“, rodo portalų marinetraffic.com, myshiptracking.com ir vesselfinder.com duomenys. Tai 51-as toks krovinys per dujų metus, kurie baigiasi rugsėjo pabaigoje.

Terminalo operatorės „Klaipėdos nafta“ dujovežių grafike nurodoma, kad ketvirtadienį laukiama 10 tūkst. kub. metrų SGD gabenančio laivo.

Per šiuos dujų metus, trunkančius nuo 2019 metų spalio iki 2020 metų rugsėjo pabaigos, terminale taip pat priimta 18 didelių laivų iš Norvegijos bei keturi dideli dujų kroviniai iš JAV. Visi jie atplukdė vidutiniškai po 140 tūkst. kub. metrų SGD.

„Klaipėdos nafta“ pažymi, kad pagal krovinių kilmę SGD terminale apie 67 proc. sudaro kroviniai iš Norvegijos, maždaug 18 proc. – iš JAV, o apie 14 proc. – iš Rusijos skystinimo gamyklų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)