„Įstatymo projekte siūloma laikinai iš Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto dengti PVM, apskaičiuotą už šilumos energiją ir karštą vandenį, 9 procentinių punktų PVM tarifo dydžiu (nuo 9 iki 0 procentų skirtumas)“, – rašoma dokumente.

Lengvata būtų taikoma atgaline data, nuo šių mėtų sausio 1 d. iki balandžio 30 d. faktiškai patiektoms prekėms. PVM mokėtojams, tiekiantiems šilumos energiją ir karštą vandenį, reikės patikslinti už praėjusius laikotarpius išrašytus apskaitos dokumentus.

ELTA primena, kad šiam Vyriausybės inicijuotam projektui Seimas po pateikimo pritarė prieš savaitę. Pakeitimais siekiama iš dalies sumažinti finansinę naštą dėl išaugusių sąskaitų.

Projektą pristačiusi premjerė Ingrida Šimonytė tuomet pažymėjo, kad PVM lengvatą nuspręsta taikyti tik centriniam šildymui, kadangi kainų augimą reguliuojantys sprendimai kituose sektoriuose jau buvo pritaikyti.

Tuo metu pirmadienį projektą svarstęs Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) jam pritarė vieno balso persvara, 5 komiteto nariams balsavus už, o 4 parlamentarams prieš.

Projektą parlamentarai ketino svarstyti jau antradienį, tačiau tuomet klausimas iš darbotvarkės buvo išbrauktas. Kaip aiškino parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Seimo Teisės departamentas iki antradienio nespėjo pateikti išvadų dėl visų parlamentarų inicijuotų pasiūlymų šiam projektui.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)