Už prezidento dekretą balsavo 107 parlamentarai, prieš buvo 2, susilaikė 15 Seimo narių.

Socialdemokratų frakcijos narė Dovilė Šakalienė prezidento vyriausiojo patarėjo Jaroslavo Neverovičiaus vėl klausė, kuo į VERT pirmininkus siūlomo Renato Pociaus vizija buvo geresnė nei I. Žilienės ir kodėl ji nebuvo siūloma antrai kadencijai.

„Gal galite pristatyti, kuo naujojo kandidato vizija yra geresnė už ponios Žilienės ir kodėl jos nebuvo paklausta, kokia jos galėtų būti vizija, ir nebuvo svarstoma tarp kandidatų?“ – klausė D. Šakalienė.

Tačiau J. Neverovičius sakė, kad tai bus padaryta numatytu metu.

„Su malonumu pristatysiu kandidatą į pirmininkus. Kaip suprantu, numatytas laikas šiandien po pietų ir tada dalyvaujant ir pačiam kandidatui bus puiki proga padiskutuoti apie jo viziją ir matymą“, – sakė J. Neverovičius.

Tuo metu Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Remigijus Žemaitaitis sakė balsuosiantis prieš šį dekretą.

„Aš ne prieš šitą dalyką, žinau, ką tai reiškia Konstitucijai, bet aš prieš tokius Prezidentūros sprendimus, kada vieniems pareigūnams leidžiama dirbti ir nepaisoma terminų“, – sakė R. Žemaitaitis.

ELTA primena, kad antradienį Seimo nariai po pateikimo prezidento dekretui nepritarė. Kai kurie Seimo nariai kėlė klausimus, kodėl I. Žilienė nesiūloma antrai kadencijai.

Seimui antradienį nesutikus atleisti I. Žilienės, parlamentarai negalėjo svarstyti ir į VERT pirmininkus prezidento Gitano Nausėdos siūlomo Renato Pociaus kandidatūros.

VERT yra nepriklausoma nacionalinė reguliavimo institucija, reguliuojanti energetikos srityje veikiančių ūkio subjektų veiklą ir atliekanti valstybinę energetikos sektoriaus priežiūrą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)