Saudo Arabijos ir Rusijos naftos ministrai, drauge su kolegomis iš Venesuelos ir Kataro, „susitarė įšaldyti gavybą sausio mėnesio lygiu, jeigu kitos svarbios gamintojos paseks šiuo pavyzdžiu“, sakė Kataro energetikos ministras Mohammedas bin Salehas al Sada.

„Šiuo žingsniu siekiama stabilizuoti rinką“, – sakė M.bin S.al Sada, kuris eina naftą eksportuojančių šalių organizacijos OPEC prezidento pareigas ir kuris šį susitikimą Dohoje pavadino „sėkmingu“.

Saudo Arabijos naftos ministras Ali al Naimi savo ruožtu sakė: „Tai pradžia proceso, kurį vertinsime ateinančius kelis mėnesius, (kai) spręsime, ar mums reikia kitų žingsnių rinkai stabilizuoti“.
„Mes nenorime reikšmingų kainų svyravimų. Mes nenorime tiekimo sumažinimo. Mes norime patenkinti poreikius ir norime stabilios naftos kainos“, – sakė jis.

Naftos kainos nuo 2014 metų sausio krito maždaug 70 proc. – dėl perteklinio tiekimo, vangios paklausos ir susirūpinimo pasaulio ekonomikos perspektyvomis.

Jas taip pat veikė Irano sugrįžimas į pasaulines rinkas – panaikinus tarptautines sankcijas, taikytas jam ryšium su jo branduoline programa.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)