Kaip rašo portalas Kauno.diena.lt, pirmakursis studentas Mantas Žemaitis ketina išsikraustyti jau už kelių dienų, nors čia atsikėlė vos prieš du mėnesius. Už 24 kv. metrų ploto kambarį jam reikėjo mokėti 250 litų nuomos mokestį. Dabar atėjo sąskaita už šildymą, kuri aštuoniolikmečiui atėmė žadą.

„126 litai už pusę mėnesio šildymo! Ir tai sąskaita net ne už šaltą mėnesį! Tragiška!” – sakė Veterinarijos akademijoje studijuojantis vaikinas.

Parodęs sąskaitą, ją padėjo ant lagamino. Jis jau kraunasi daiktus, nors nuomos sutartį pasirašė iki kitų metų birželio. „Šeimininkė nuslėpė tiesą. Žadėjo, kad už šildymą žiemą reikės mokėti ne daugiau 200 litų, sakė, kad bus šilta. Bet jau dabar kambaryje vėsu. Tada kas bus gruodį?“ – klausė M. Žemaitis, studijuoti į Kauną atvykęs iš Klaipėdos.

Sąjungos a. 10-asis namas vadinamas antirekordiniu, nes jo šildymas kainuoja brangiausiai Kaune. Jį mažai kas pralenkia ir Lietuvos mastu.

Už pusę spalio 60 kv. metrų ploto buto šeimininkams teks sukrapštyti 277,27 lito. Antroje vietoje Kaune – A. Jakšto g. 8-asis namas su 201,36 lito sąskaitomis už tokio paties ploto būsto šildymą. Trečias – K. Baršausko g. 75-asis daugiabutis su 209,80 lito mokesčiu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)