Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" atliktos apklausos duomenimis, energetinį saugumą svarbiausiu dalyku santykiuose su Rusijai laiko 53 proc. apklaustųjų.

46 proc. svarbiausiu įvardijo abipusę pagarbą ir lygiateisiškumą, 40 proc. - laisvą ir sąžiningą prekybą.

Senyvo amžiaus žmonės dažniau minėjo abipusę pagarbą ir lygiateisiškumą (57 proc.), o energetinį saugumą dažniau nurodė specialistai su aukštuoju (61 proc.).

Apklausos duomenimis, pragmatiškų santykių minėjimas sutampa su pajamomis ir išsilavinimu: dažniau pragmatiškus santykius mini didesnes pajamas gaunantys ir aukštesnį išsilavinimą turintys Lietuvos gyventojai.

Teigiamus pasikeitimus Lietuvos ir Rusijos santykiuose per pastaruosius metus pastebėjo 41 proc. Lietuvos gyventojų, neigiamus pasikeitimus - 7 proc.

Anot apklausos, 48 proc. respondentų teigė, kad visuomenė yra nepakankamai informuota apie Lietuvos užsienio politiką, 31 proc. sakė, kad informuojama pakankamai.

Apklausa atlikta 2010 metų lapkričio 3-15 dienomis, jos metu savo nuomonę išsakė 1 tūkst. gyventojų

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją