„Tenka nusistebėti, nes tiek Vyriausybės, tiek Seimo pozicija šiuo klausimu yra labai aiški“, – antradienį LRT radijui sakė premjeras.

„Tokie pasisakymai tikrai nėra Lietuvos interesų gynimas šiuo atveju“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

Jis kalbėjo apie rugsėjį V. P. Andriukaičio interviu „Ekspress nedelia“ išsakytus teigius, jog baltarusiai yra labiau už visus kitus susirūpinę statomos atominės elektrinės saugumu, nes savo kailiu patyrė Černobylio katastrofos padarinius. Už sveikatą ir maisto saugą atsakingas komisaras taip pat tvirtino, jog Lietuvos pareigūnai painioja ekonomiką su politika, kai sprendžia dėl elektros iš Astravo elektrinės embargo.

S.Skvernelis pabrėžė, jog Lietuva daro daug, kad jos poziciją dėl Astravo AE išgirstų tiek kaimyninės šalys, tiek Briuselis.

„Reikėtų prieš kalbant įsigilinti ir kalbant labai aiškiai suvokti, koks yra interesas, bendras mūsų šalies interesas“, – sakė ministras pirmininkas.

Po V. P. Andriukaičio pasisakymų „Ekspress nedelia“ opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis kreipėsi į premjerą, ragindamas inicijuoti eurokomisaro atšaukimo procedūrą. Ministras pirmininkas pabrėžė, kad yra aiškios procedūros, kada Europos Komisijos nario įgaliojimai gali nutrūkti.

V. P. Andriukaitis yra valdančiosios socialdemokratų partijos garbės pirmininkas.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)