Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis antradienį pareiškė, kad su valdančiaisiais „valstiečiais“ ir Vyriausybės vadovu S. Skverneliu sutarta, kad jie palaikys siūlymą grąžinti PVM lengvatą šildymui. Toks susitarimas turėtų būti pasiektas iki ateinančio šildymo sezono.

Paklaustas, iš kur atras lėšų tokio susitarimo įgyvendinimui, S. Skvernelis teigė, kad šiuo atveju ir vėl kalbama apie susitarimą, kuriam Vyriausybei reikės paramos.

„Turėsime ne atstatinėti, bet įvedinėti lengvatinį PVM tarifą šildymui, ir tai yra Vyriausybės galvos skausmas, iš kokių šaltinių tai bus finansuojama. Jeigu dėl kitų metų mes preliminarų atsakymą turime, tai dėl šių metų kelių mėnesių irgi reikės paramos“, – aiškino jis.

Anksčiau S. Skvernelis kategoriškai pasisakė prieš lengvatinį PVM tarifą šildymui. „Dėl to ir kalbame apie naujo lengvatinio tarifo atsiradimą“, – lakoniškai sakė jis.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, kuris iki šiol dėl PVM lengvatos šildymui buvo nusiteikęs kategoriškai prieš, po paskelbimo apie susitarimą sakė: „Noriu pasakyti, kad liks galioti tai, dėl ko susitarėme: 10 proc. riba, nuo kurios bus kompensuojamos šildymo išlaidos visiems Lietuvos gyventojams, jeigu jos bus didesnės“.

„Tai yra labai svarbu – tai jau europinis lygis. O jeigu Vyriausybė ras galimybę papildomai kompensuoti dar ir PVM šildymui, tokiu atveju bus papildoma nauda žmonėms – tuo reikia džiaugtis“, – teigė R. Karbauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)