Dokumentas pasirašytas dalyvaujant Rusijos ir Italijos ministrams pirmininkams - Vladimirui Putinui ir Silvio Berlusconi.

Dokumente nurodoma, jog jūrinėje dujotiekio "Pietų srautas" dalyje dujų tiekimo galingumas bus padidintas nuo 31 iki 63 mlrd. kubinių metrų, taip pat jame apibrėžti dujų rinkodaros klausimai.

V.Putinas žurnalistams sakė, kad dujų rinkodaros klausimą turi spręsti visi projekto dalyviai.

"Dujų rinkodaros klausimus turi spręsti ne tik "Eni" ir "Gazprom", bet ir visi projekto dalyviai", - nurodė jis.

Rusijos premjeras dar pažymėjo, kad projekto "Pietų srautas" įgyvendinimas palankiai atsilieps Europos dujų rinkos stabilumui, nes šis dujotiekis tiesiogiai sujungs dujų vartotojus ir pardavėjus.

"Šiandieninė padėtis pasaulio rinkose yra tokia, kad ta, kuris gamina energijos išteklius, gali tiekti juos kur nori. Jeigu mes kuriame daugiamilijardinius projektus, mes esame susieti su vartotojais. Tai užtikrina stabilumą Europos rinkoje", - kalbėjo V.Putinas.

S.Berlsuconi, savo ruožtu, pabrėžė, kad Rusija yra " draugiška šalis, kuri mūsų nė karto nenuvylė".

"Europos Sąjunga turi pati žengti žingsnius, kad užtikrintų tokio pobūdžio santykius su Rusijos Federacija, jog nebūtų problemų dėl tiekimo", - pareiškė Italijos premjeras.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją