Kaip praneša naujienų agentūra „Interfaks“, A. Dvorkovičius pareikalavo šių įmonių laikinai pristabdyti visą tiekimą, kol vyriausybė ištirs, koks neigiamas poveikis padarytas Rusijos biudžetui. Žurnalistams pavyko susipažinti su komisijos posėdžio protokolo kopija.

Šiame dokumente teigiama, kad A. Dvorkovičius nurodė Rusijos energetikos ministerijai, Federalinei muitinės tarnybai ir Finansų ministerijai informuoti apie staigaus naftos produktų tiekimo didėjimo priežastis iš „Gazprom“ ir „Tatneft“ dukterinių bendrovių į Baltarusiją, pateikti dokumentų ir sąmatų, susijusių su muito mokesčių sumokėjimu ir biudžeto dėl šių tiekimų patirtais nuostoliais, kopijas, rašo newsru.com.

Be to, A. Dvorkovičius rekomendavo abiem šioms bendrovėms visiškai pristabdyti tiekimą, kol vyriausybė įvertins visus pateiktus dokumentus ir šalies premjeras Dmitrijus Medvedevas priims galutinį sprendimą.

Rusijos energetikos ministerijai A. Dvorkovičiaus nurodymu teks iki kovo mėn. pabaigos ministrų kabinetui parengti siūlymą dėl pakeitimų, kurie turėtų būti įtraukti į Rusijos ir Baltarusijos susitarimą dėl Baltarusijos turimų naftos produktų, pagamintų iš neapmokestintos rusiškos naftos, sugrąžinimo schemos panaudojimo.

Taip pat šiame dokumente patikslinama, kad Rusijos energetikos ministerijos pateikti pakeitimai turi suteikti aiškumo dėl benzino iš Baltarusijos pardavimų reguliarumo ir pastovumo Rusijos rinkoje.


Su šiuo dokumentu susipažinę žurnalistai pabrėžia, kad iki šios medžiagos publikavimo momento jiems nepavyko gauti nei „Gazprom“, nei „Tatneft“ komentarų dėl šių bendrovių vadovybės reakcijos į vyriausybės spendimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)