Pasak I. Sečino, siekiant to išvengti, reikia kartu su ES finansuoti dujų tiekimą Ukrainai ir atsisakyti naftotiekio Odesa–Brody paleidimo atgaline tvarka.

Laikraštis „Kommersant“ praneša, kad I. Sečinas priminė A. Piebalgui, jog kartu su dujų krize Rytų Europoje artimiausiu metu gali kilti ir naftos krizė. Vicepremjerui sukėlė nerimą naftotiekio Odesa–Brody paleidimas atgaline tvarka.

Iki šiol šiuo naftotiekiu Rusijos nafta buvo tiekiama į Juodosios jūros uostus. Tačiau, pagal seniai parengtą Ukrainos vadovybės planą, artimiausioje ateityje į Odesos uostus gali būti tiekiama nafta iš Azerbaidžano, kurią iš Gruzijos Supso uosto pristatys tanklaiviai, vėliau dujotiekiu Odesa–Brody ji bus eksportuojama į Lenkiją.

I.Sečinas pareiškė, kad vadovaujantis pastaraisiais Ukrainos–Lenkijos susitarimais, „šis projektas yra plėtojamas, tad mes norėtume atkreipti dėmesį į pavojų, kuris gali grėsti Europos vartotojams.“

Pasak jo, problemos esmė netgi ne tai, kad Rusijos kompanija „Transneft“ nebegali naudotis naftotiekio „Družba“ atšaka į Odesą.

„Naftotiekio paleidimas atgaline tvarka reiškia, jog nebebus galima tiekti Rusijos naftos Slovakijos, Čekijos ir Vengrijos naftos perdirbimo įmonėms“, – pasakė Rusijos vicepremjeras.

Tai, jo manymu, gali sukelti naują riziką kuro tiekimui iš Rusijos Federacijos į Europą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją