Ukrainos delegacijai vadovauja energetikos ir anglies pramonės ministras Jurijus Boika, skelbia itar-tass.com.

Naujienų agentūros žiniomis, derybos dėl mažesnių dujų kainų šiuo metu yra aklavietėje, tačiau susitikimo metu planuojama aptarti ne tik dujų įsigijimo kainas, bet ir jų kiekius.

Anksčiau J. Boika yra sakęs, kad šiemet Ukraina planuoja įsigyti mažiausią įmanomą kiekį rusiškų dujų - apie 27 mlrd. kub. m, nors sutartyje buvo numatyta įsigyi 52 mlrd. kub. m dujų.

Likusį energijos kiekį planuojama gauti iš alternatyvios energetikos ir anglies pramonės, be to, Ukraina pradėjo derybas su partneriais Turkijoje.

Sudarytoje Rusijos "Gazprom" ir Ukrainos "Naftogaz" sutartyje numatyta, kad įsigydama 52 mlrd. kub. m dujų, Ukraina turi sumokėti už mažiausiai 80 proc. pirkinio, t.y. už 41,6 mlrd. kub. m dujų.

Sutartyje numatyta, kad pirmąjį ketvirtį Ukraina už 1000 kub. m dujų moka 416 JAV dol. , antrąjį ir trečiąjį - po 418 JAV dol., o ketvirtąjį - 413 JAV dol.. Esą Ukrainos biudžete numatyta 416 JAV dol. kaina.

Gruodį Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius sakė, jog sąžininga kaina Ukrainos perkamoms dujoms yra 250 JAV dol. už 1000 kub. m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją