Visa tai planuojama pasirašyti valstybinių susitarimų lygmenyje. Svarstoma kaina 2012 metams — kiek daugiau nei 150 dolerių už 1000 kubinių metrų (dabar 300 dolerių). Palyginimui: vidutinės kainos prognozė Rusijoje šiems metams — apie 99 doleriai, ateinantiems — 106-107 doleriai.

Prie šios kainos bus pridedamos „Gazprom“ išlaidos transportui, saugojimui ir „realizavimui“, o ateityje ir infliacijos lygio indeksavimas.

Baltarusijos prezidentas Maskvoje su darbo vizitu lankysis lapkričio 25 dieną, tada bus pasirašyta keletas tarpvalstybinių susitarimų — dėl rusiškų dujų tiekimo Baltarusijai, dėl jų tranzito į Europą, bei tai, jog „Gazprom“ įsigyja 50 proc. „Beltransgaz“ - taip Rusijos koncernui priklausys 100 procentų.

Tokios kainų nuolaidos vien per 2012 metus koncernui „Gazprom“ atneš apie 3 mlrd. dolerių nuostolių. Ką Rusija už tai gaus mainais — kol kas neaišku. Bendrų projektų daugybė — tarp jų „MAZ“ ir „Kamaz“ sujungimas. Turėdamas 100 proc. „Beltransgaz“, koncernas „Gazprom“ gaus pelno dalį už žaliavos pardavimą Baltarusijos teritorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją