Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas po Sankt Peterburge įvykusių derybų su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka sakė, kad jie išsprendė ginčus dėl naftos ir dujų, ir kad vyriausybės pareigūnai per 10 dienų suderins visas detales.

Rusijos naujienų agentūros citavo Rusijos vicepremjero Arkadijaus Dvorkovičiaus žodžius, kad pagal susitarimą Baltarusija turėtų palaipsniui sumokėti 726 mln. dolerių (680 mln. eurų) skolą už Rusijos gamtinių dujų tiekimą, o Rusija mainais į tai atnaujins naftos tiekimą į Baltarusijos perdirbimo gamyklas.

„Dėkoju jums už tai, kad atsižvelgėte į mūsų interesus dėl tų šiemetinių įsiskolinimų Rusijos Federacijai refinansavimo“, – kreipdamasis į V.Putiną pasakė A.Lukašenka.

„(Rusijos) prezidentas pažadėjo, kad šiandien arba rytoj jis duos atitinkamus nurodymus šiuo klausimu“, – pridūrė A.Lukašenka, bet nepatikslino, apie kokią skolą ir kokį refinansavimą kalba.

Vis dėlto V.Putinas pareiškė, kad šiuo metu Rusija ir Baltarusija ginčijamų klausimų nebeturi.

„Priminsiu, kad vakar mes minėjome Rusijos ir Baltarusijos žmonių vienybės dieną, be to, šiemet minime ir diplomatinių santykių užmezgimo 25-metį. Taip kad šiandien ginčijamų klausimų nebeliko, judėsime toliau, stiprinsime sąjunginius santykius sąjunginėje valstybėje ir dirbsime dėl normatyvinės ir teisinės bazės stiprinimo bei Eurazijos ekonominės sąjungos vystymo“, – sakė jis.

A.Lukašenka pritarė, kad „šiandien neišspręstų klausimų nebeturime“.

„Be to, mes galėjome pažvelgti į būsimą mūsų ekonomikų funkcionavimą. Mes išsprendėme šiuos klausimus. Galvoju, kad per 10 dienų, kaip sakė prezidentas, mūsų vyriausybės sutvarkys visus formalumus ir nuves mūsų ekonomikas prie normalaus darbo ritmo“, – pažymėjo A.Lukašenka.

Prezidentų derybas užtemdė sprogimas Sankt Peterburgo metropoliteno traukinyje. Pareigūnai sakė, kad tai buvo teroro aktas ir kad žuvo 11 žmonių, o daugiau kaip 40 buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)