Nuo savaitės pradžios vidutinė elektros kaina biržoje yra 16,1 cento už kilovatvalandę (ct/kWh), kai spalio 14-20 dienomis vidutinė savaitės kaina buvo pasiekusi 25,2 ct/kWh.

Kaip informuoja elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid”, šį savaitgalį ypač sumažėjusią elektros kainą biržoje lėmusios priežastys - tai mažesnis elektros vartojimas dėl šventinių dienų, o svarbiausia - dėl Karaliaučiaus elektrinės darbo išaugusi elektros pasiūla rinkoje.

Kaliningrado elektrinė buvo remontuojama nuo vasaros vidurio, kelias savaites veikė tik vienas elektrinės gamybos blokas. Spalio mėnesį buvo savaičių, dalis Karaliaučiui reikalingos elektros buvo importuojama iš žemyninės Rusijos. Tuo metu elektra, „transportuojama“ per Lietuvą į Kaliningradą dar labiau apkraudavo elektros pralaidumus importui į Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)