Apie tai trečiadienį žurnalistams pranešė Ukrainos energetikos ir anglies pramonės ministras Jurijus Prodanas, informuoja „RIA Novosti“.

„Nuo rugpjūčio 15 d. turi prasidėti bandomieji pumpavimai. Po atliktos procedūros nustatysime galimus tiekiamų dujų kiekius“, - cituoja J. Prodaną naujienų agentūra UNIAN.

Jau ir anksčiau Ukrainos valdžia yra pranešusi apie ketinimus didinti reversiniu būdu tiekiamų dujų iš Europos Sąjungos apimtis. Ukraina liepos mėnesį importavo 10 kartų mažiau dujų nei 2013 metų tą patį mėnesį, beje, visas kuras buvo gautas iš Europos. Per mėnesį iš Lenkijos ir Vengrijos šalis atitinkamai gavo 118 ir 103 mln. kub. metrų dujų, nurodo „Ukrtransgaz“.

Slovakijos dujų transportavimo sistemos operatorės „Eustream“ atstovas Vagramas Čugurianas dar antradienį agentūrai „RIA Novosti“ pranešė, kad bendrovė pasirengusi nuo rugsėjo 1 d. pradėti reversinį dujų tiekimą Ukrainai kontroliniu režimu, pagal kurį numatoma tiekti šaliai apie 3 mlrd. kub. metrų dujų per metus. Anot pareigūno, nuo 2015 metų kovo 1 d. dujotiekis galės kurą tiekti jau ir maksimaliu galingumu - 10 mlrd. kub. metrų per metus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)