Rugsėjį vidutinė elektros kaina Lietuvos prekybos zonoje buvo 48,79 eurų už megavatvalandę (MWh), Latvijoje – 48,85, o Estijoje – 48,77 už MWh. Atskiromis valandomis elektros energijos kainos Baltijos šalyse svyravo nuo 6,56 eurų už MWh iki 199,98 eurų už MWh.

„Elektros energijos kainoms Baltijos šalyse įtakos turėjo suplanuoti „NordBalt“ jungties priežiūros darbai, dėl kurių pajėgumai sumažėjo 39 proc. Mėnesio pabaigoje pajėgumų apribojimai jungtyje tarp Suomijos ir Švedijos lėmė sumažėjusį importą iš Šiaurės šalių, todėl Baltijos šalyse ir Suomijoje kai kurios valandinės kainos pasiekė beveik 200 eurų už MWh“, – pranešime cituojamas „Elektrum Lietuva“ direktorius Martynas Giga.

Kaip skelbiama pranešime, bendras elektros energijos suvartojimas Baltijos šalyse rugsėjį buvo toks pat kaip rugpjūtį – 2132 gigavatvalandės (GWh).

Lietuvoje elektros energijos gamyba išaugo labiausiai – 25 proc. iki 324 GWh. Estijoje padidėjo 16 proc. iki 443 GWh, Latvijoje – 4 proc. iki 545 GWh.

Rugsėjį visos trys Baltijos šalys kartu pasigamino 62 proc. joms reikalingos elektros energijos. Lietuvoje pagaminta 34 proc., Latvijoje – 97 proc., Estijoje – 72 proc. šaliai reikalingos elektros.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)