Vytautas Banys, Telšių statybos UAB „Vėtrūna" valdybos pirmininkas, VŽ patvirtino, kad ketvirtadienį „Vėtrūna" IAE statybų aikštelėje perėmė ir pratęsė projekto B1 darbus, kuriuos iki liepos 1-osios vykdė „Ranga IV".

Pagrindinė darbų IAE rangovė „Nukem Technologies" sutartį su „Ranga IV" nutraukė liepos 1 dieną. V.Banys neįvardijo, ar „Vėtrūna" įdarbins ir
visus 500 "Ranga IV" darbuotojų, kurie dirbo IAE objekte.

Vakarykštė subrangovų kaita sukėlė šiokią tokią sumaištį IAE. Daiva Rimašauskaitė, IAE komunikacijos vadovė, patikino, kad „Nukem Technologies", keisdama subrangovus, privalėjo raštu apie tai informuoti IAE, tačiau vakar iki vėlyvos popietės tokios informacijos IAE nebuvo gavusi. Pasak D. Rimašauskaitės, vakar popiet paaiškėjo, kad darbinė informacija apie tai, jog liepos 7 dieną „Vėtrūna" ir „Nukem Technologies" pasirašė ketinimų protokolą dėl darbų perėmimo, buvo suteikta IAE atstovaujančiam B1 projektų vadovui.

„Ranga IV" iš objekto traukiasi skandalingai, apkaltinusi "Nukem Technologies", kad pastaroji neapmoka sąskaitų, taigi dėl šios priežasties „Ranga IV" negalinti sumokėti atlyginimų savo darbininkams. Laimutis Pinkevičius, finansinių sunkumų kamuojamos „Ranga IV" akcininkas ir vadovas, tikino, kad „Nukem" skolinga apie 10 mln. Lt. „Nukem Technologies" paneigė šiuos kaltinimus ir patikino, kad darbai buvo nutraukti po to, kai paaiškėjo, jog „Ranga IV" nepajėgi vykdyti savo sutartinių įsipareigojimų.

Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektas vykdomas Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko administruojamomis Tarptautinio Ignalinos uždarymo paramos fondo lėšomis. Branduolinio kuro saugyklai B1, kurioje „Vėtrūna" pakeitė "Rangą IV", įrengti skirta daugiau nei 190 mln. eurų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją