I.Žilienė trylika metų dirba Ryšių reguliavimo tarnyboje, nuo 2013 metų laikinai eina šios tarnybos direktoriaus pavaduotojo pareigas, yra atstovavusi Lietuvai Europos elektroninių ryšių reguliuotojų institucijoje. I. Žilienė Vilniaus universitete baigė taikomosios matematikos studijas bei vadybos ir verslo administravimą.

Taip pat Prezidentė pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui pasibaigus kadencijai 2015 m. sausio 20 d. atleisti Dianą Korsakaitę iš Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininkės ir narės pareigų.

Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininką ir jos narius prezidentės teikimu skiria Seimas. Šios komisijos pirmininko ir jos narių kadencija yra penkeri metai.

RRT vadovas: I.Žilienės patirtis padės jai susidoroti su naujais iššūkiais

Į Kainų komisijos pirmininko postą siūloma Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) vadovo pavaduotoja Inga Žilienė turi daug patirties reguliavimo srityje ir yra tinkama į naujas pareigas, teigia RRT vadovas.

„Tai labai vertingas žmogus Ryšių reguliavimo tarnybai, ir manau, kad jis bus tas žmogus, kuris duos naudą mūsų šaliai. Ji turi daug patirties dirbant reguliavimo srityje, gerai išmano strateginio planavimo klausimus, turi patirties bendradarbiaujant tarptautiniu mastu su kitais reguliuotojais. Manau, kad tokią patirtį turintis žmogus yra tinkamas šaliai“, - BNS teigė RRT vadovas Feliksas Dobrovolskis.

Jo teigimu, patirtis tarnyboje I.Žilienei leis susidoroti su iššūkiais, pradėjus vadovauti Kainų komisijai.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja Giedrė Kaminskaitė-Salters BNS taip pat teigė, kad I.Žilienės patirtis padės jai tinkamai eiti naujas pareigas.

„Aš manau, kad ji yra labai gera šiai pozicijai užimti todėl, kad ji jau daugelį metų dirba reguliatoriumi. Kadangi darbas yra techninis tiek Ryšių reguliavimo tarnyboje, tiek Kainų komisijoje, tai ta reguliacinė patirtis yra labai esminė. Manau, kad ji su ta užduotimi labai gerai susitvarkys“, - BNS sakė G.Kaminskaitė-Salters.

D.Grybauskaitė I.Žilienės kandidatūrą antradienį pateikė Seimui. Ji nuo sausio 21 dienos turėtų pakeisti dabartinę komisijos pirmininkę Dianą Korsakaitę, kuri prieš šį paskyrimą taip pat buvo RRT vadovo pavaduotoja.  

Matematikos bei vadybos ir verslo administravimo išsilavinimą turinti I.Žilienė 13 metų dirba RRT, o nuo 2013 metų laikinai eina jos direktoriaus pavaduotojo pareigas. Ji yra atstovavusi Lietuvai Europos elektroninių ryšių reguliuotojų institucijoje.

I.Žilienė šiuo metu yra motinystės atostogose, su ja BNS kol kas nepavyko susisiekti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)