R. Masiulis antradienį Nyderlanduose su šios šalies ekonomikos ministru Henku Kampu aptarė Europos Sąjungos energetinius klausimus, bendradarbiavimą SGD bei biomasės sektoriuose.

„Lietuva turi labai geras galimybes tapti regiono SGD lydere. Jau esame įgiję kompetencijų, kurias reikia puoselėti. Todėl bendradarbiaujame su Nyderlandais, turinčiais unikalios patirties SGD srityje. Tik dalydamiesi geriausia praktika galime priimti geriausius sprendimus“, - pranešime spaudai teigė R. Masiulis.

Energetikos ministras sakė, kad Lietuvai aktualus SGD panaudojimas viešajame transporte, suskystintųjų gamtinių dujų išvežiojimas po atokesnius regionus, naujų technologijų kūrimas bei jų pritaikymas.

Po ministrų susitikimo buvo pasirašyti trys dokumentai. Klaipėdos universitetas pasirašė supratimo memorandumą su Hanze taikomųjų mokslų universitetu ir „Energy Transition Centre“ taikomųjų mokslų centru verslui ir inovacijoms. Energetikų mokymo centras pasirašė supratimo memorandumą su „Lauwershorst Groep“ dėl profesinio mokymo.

Taip pat pasirašytas ketinimų protokolas su Nyderlanduose veikiančia Nacionaline SGD platforma – iniciatyva, vienijančia verslo, politikos formuotojų ir mokslo atstovus. Iš Lietuvos dokumentą pasirašė penkių organizacijų, siekiančių plėtoti SGD rinką, atstovai: Klaipėdos universiteto, „Klaipėdos naftos“, „Amber Grid“, „Lietuvos dujų tiekimo“ ir „Litgas“.

R. Masiulis antradienį taip pat lankėsi SGD importui skirtame „Gate“ terminale Roterdame, susitiko su bendrovės „Royal Dutch Shell“ atstovais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)