„Maksimalus galimas efektas per 10 metų gali būti 1 proc. elektros kainai. (..) Panikai, kad elektros kaina augs, nėra pagrindo“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė Rokas Masiulis, reaguodamas į „Lietuvos žinių“ publikaciją, jog dėl naujos metodikos kainos išaugs, o iš vartotojų per 10 metų bus surinkta apie 4 milijardai litų.

Anot jo, kalbos, kad metodologija gali padidinti kainas, yra faktų interpretavimas.

Pasak „Lietuvos energijos“ vadovo Daliaus Misiūno, metododikoje nėra užprogramuotas kainų didėjimas - jo teigimu, jos įtaka galutinei elektros kainai yra minimali ir atvirkščiai - metodika leis optimizuoti tinklo struktūrą ir investicijas.

„Kainų komisijos iniciatyva prieš kurį laiką buvo pradėtas projektas keisti tinklų infrastruktūros kainodaros investicijų reguliavimo metodiką, diegiant naują principą, kuris reiškia, kad projektuojamas optimalus tinklas, pagal kurį nustatoma tiek kainodara, tiek investicijų dydžiai. Tą metodiką Kainų komisija parengė ir ji rudenį patvirtinta Vyriausybėje“, - spaudos konferencijoje sakė D.Misiūnas.

Lesto“ vadovas Aidas Ignatavičius vis dėlto pripažino, kad kai kurios elektros kainos dedamosios dėl naujos metodikos didėtų, tačiau tikino, kad šį augimą kompensuotų kitos, mažėjančios dedamosios.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)