„Pareiškime nėra nurodyta jokių konkrečių teisės aktų pažeidimų, kurie leistų prokuratūrai daryti išvadą apie viešojo intereso pažeidimo fakto buvimą ar nebuvimą", - teisėsaugininkų poziciją išsakė Kauno apygardos prokuratūros atstovė viešiesiems ryšiams Vaida Kibirkštytė.

Prokurorai tvirtina, kad savivaldybė pati, be teisėsaugos pagalbos, gali aiškintis dėl Kauno termofikacijos elektrinės pardavimo aplinkybių.„Kauno savivaldybė, kaip 93 proc. bendrovės „Kauno energija" akcijų savininkė, turi plačius teisinius įgaliojimus pati imtis priemonių ginti savo interesus, ginčijant bendrovės „Kauno energija" valdybos priimtus sprendimus", - aiškinama prokurorų atsakyme merui.

A.Kupčinskas teigė nenusivylęs teisėsaugininkų atsakymu.

„Prokuratūra neatmetė skundo, o tik grąžino jį pačiai savivaldybei ištirti „Kauno energijos" valdybos sprendimus ir informuoti apie rezultatus. Dėl to ir šaukiame neeilinį Kauno tarybos posėdį, kuriame supažindinsime tarybos narius su elektrinės pardavimo sutartimi, jos sąlygomis", - kalbėjo meras.

„Kauno energijos" valdyba suderėjo, kad naujasis akcijų savininkas įmonė „Clement Power Venture" atsisakys monopolio, investuos į šilumos energijos perdavimo tinklus, už 300 mln. litų pastatys biokuro jėgainę ir sumažins gaminamos šilumos kainą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)