Jis paaiškino, kad dėl šalčių Lietuvai prireikė stabilizuoti dujų tiekimą, todėl ji kreipėsi pagalbos į LG. „Neeilinis tiekimas gali trukti kelias dienas, tačiau tai nesutrukdys tiekti dujų kitiems klientams“, – užtikrino V. Makaris ir priminė, kad tokių atvejų yra buvę ir anksčiau.

Šildymo sezonu dujos iš Inčukalnio saugyklos (sukauptos vasarą) tiekiamos LG klientams Latvijoje, Estijoje ir Rusijoje. Įprastai Lietuva gauna dujų iš Rusijos per Baltarusiją.

LG superka, gabena, saugo ir tiekia dujas. Kompanija perka dujas iš Rusijos koncerno „Gazprom“ (apie 70 proc.) ir iš „Itera Latvija“ (apie 30 proc.).

Didžiausi kompanijos bendrasavininkiai – „Gazprom“, Vokietijos koncernas „E.ON Ruhrgas“ ir „Itera Latvija“. LG akcijomis prekiaujama antrame biržos NASDAQ OMX Riga sąraše.

„Lietuvos dujos“ tiekia viršsutartinius dujų kiekius

AB „Lietuvos dujos“ informuoja, kad, stipriai atšalus orams, padidėjo tiek stambių klientų, tiek buitinių vartotojų gamtinių dujų poreikis. Ypač padidėjo gamtinių dujų poreikis elektros ir centralizuotos šilumos gamybos įmonėse. AB „Lietuvos dujos“ informuoja, kad šiuo metu visiems vartotojams pilna apimtimi patiekia gamtinių dujų kiekius, numatytus sutartyse su klientais. Elektros ir centralizuotos šilumos gamintojams tiekiami netgi didesni nei sutartiniai dujų paros kiekiai.

Kadangi didesni nei įprastai šalčiai laikosi visoje Europoje, siekiant užtikrinti perdavimo sistemos darbo patikimumą AB „Lietuvos dujos“ atliko visus reikalingus veiksmus, kad laikinai būtų atidaryta papildoma jungtis su Latvija. Gamtinės dujos šiuo metu tiekiamos ir iš Baltarusijos pusės, ir iš Latvijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją