"Visi siūlymai laisvoj šaly yra vertinami kaip įmanomi ir galimi. Prezidentės tikslas yra paprastas, ji tą deklaravo jau seniai, svarbu užtikrinti Lietuvos energetinę nepriklausomybę, Visagino atominė jėgainė yra vienas iš instrumentų nepriklausomybei užtikrinti, todėl prezidentė siekia šio tikslo ir jos politika nukreipta į šio tikslo įgyvendinimą", - į klausimą, kaip šalies vadovė vertina iniciatyvą dėl referendumo, interviu Žinių radijui antradienį sakė L.Jonavičius.

"Tikslas yra aiškus, o visos visuomenės grupės gali turėti savo tikslų, niekas nedraudžia įsijungti, jeigu jie siekiami teisėtai, legitimiai", - pridūrė prezidentės patarėjas.

Iniciatyvinė grupė dėl patariamojo referendumo, kad ateityje bet koks sprendimas dėl atominės elektrinės statybų šalies teritorijoje kiekvienu konkrečiu atveju būtų priimamas referendumu, antradienį gauna parašų rinkimų lapus.

Įstatymas numato, jog norint inicijuoti referendumą per 3 mėnesius reikia surinkti ne mažiau nei 300 tūkstančių rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių parašų.

Tarp referendumo iniciatorių - Lietuvos žaliosios politikos institutas, kuriam vadovauja buvęs prezidentės D.Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas Linas Balsys.

Lietuva su Latvija, Estija ir Lenkija tikisi iki 2020 metų pastatyti naują atominę elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje. Vyriausybė planuoja, kad jėgainės statyba prasidės 2014 metais, o 2020 metais ji jau galėtų gaminti elektrą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją