„Daugybė europiečių jau deda savo indėlį į energetinį efektyvumą renovuodami namus ir investuodami į atsinaujinančią energetiką, taigi, mums, politikams, reikia daryti savo darbą. Dabar jie (gyventojai - DELFI), žinoma, laukia sprendimų politiniame lygmenyje, kad energetikos rinka būtų prieinama, saugi“, - sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė vardijo, jog politiniame lygmenyje dar yra daug ką nuveikti: stiprinti šalių integraciją, skatinti vietos išteklių naudojimą, rūšiavimą.

„Jeigu norime būti mažiau priklausomi nuo trečiųjų šalių, turime investuoti į vietos išteklius, pavyzdžiui, atsinaujinančią energetiką, taip pat didinti energetinį efektyvumą“, - sakė ji.

Kalbėdama apie bendrus integracijos į Europos Sąjungos energetikos projektus, D. Grybauskaitė pasidžiaugė, jog iš 15-os rinką Baltijos šalyse vykdomų europinių energetikos projektų, 6 yra Lietuvoje.

Ji dėstė, jog kalbant apie ateities projektus, reikia galvoti ne tik apie 2020-iesiems iškeltus tikslus, bet ir tolimesnius.

Šalies vadovė sveikindama konferencijos dalyvius taip pat pasidžiaugė, kad į konferenciją atvyko daug atsakingų pareigūnų, pavyzdžiui, už energetiką atsakingas Europos Komisijos narys Güntheris Oettingeris, europarlamentaras Jerzy Buzekas, ministrai iš Latvijos, Estijos, Danijos, Ukrainos, Kipro. Prezidentė juokavo, jog Lietuva svečiams suorganizavo net gražų orą.

„Man labai malonu jus pasveikinti tokioje gražioje vietoje šią gražią saulėtą dieną, - sakė ji. - Mes net suorganizavome jums gerą ir gražų orą.“

Konferencija „Užbaigiant vidaus energetikos rinką: kuriant integruotą Europos energetikos tinklą“ yra vienas iš Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai renginių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)