„Lietuvos prezidentė pabrėžė, jog Baltijos šalys privalo reikalauti, kad Baltarusijos valdžia užtikrintų Astravo atominės elektrinės statybų skaidrumą ir nedelsdama įsileistų tarptautinius ekspertus“, – rašoma pranešime spaudai.

Prezidentės teigimu, būtina ir toliau stiprinti Lietuvos ir Estijos bendradarbiavimą saugumo ir gynybos srityje, įgyvendinti strateginius regiono ekonominei raidai projektus. Su Estijos diplomate D. Grybauskaitė taip pat aptarė Baltijos šalių elektros jungčių sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais klausimą.

Prezidentė pabrėžė, kad, 2017 metų antrąjį pusmetį Estijai perimant pirmininkavimo Europos Sąjungai vairą, Lietuva yra pasirengusi pasidalyti savo patirtimi.

1971 metais gimusi ambasadorė J. Vanaveski baigė ekonomikos mokslus Talino technikos universitete. Iki šiol ji ėjo Estijos ambasados Stokholme ambasadoriaus pavaduotojos pareigas, prieš tai buvo Estijos prezidento patarėja užsienio politikai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)