„Dėl skalūnų klausimas buvo išimtas iš darbotvarkės dėl vienos pagrindinės priežasties – dėl to, kad praeitą kartą koalicijoje buvo sutarta, kad pirma turi būti pakeisti kai kurie įstatymai arba nauji įregistruoti ir jie ypatingos skubos tvarka priimti. Aplinkos ministras turi paruošti savo įsakymus kai kuriuos, kurie reglamentuotų aiškesnę tvarką, atliekant žvalgybos darbus dėl apsaugos gamtai ir žmonėms“, - klausimo išbraukimo priežastį atskleidė ministras pirmininkas.

Pasak socialdemokrato, kai tik jis darbotvarkėje išvydo klausimą apie skalūnų dujų konkursą, buvo iškart paprašyta klausimą išbraukti.

Visgi premjeras tikino, kad pakeitus ir priėmus reikalingus teisės aktus, konkursas dėl skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos turėtų būti užbaigtas.

A. Butkevičius teigė, kad, jo žiniomis, reikalingų teisės aktų pakeitimai jau registruoti Seime ir teks sulaukti parlamento sprendimų.

DELFI primena, kad konkurso sąlygas geriausiai atitinka amerikiečių energetikos bendrovė „Chevron“. Tačiau vos prabilus apie galimybę Tauragės r. žvalgytis skalūnų dujų, daug pasipriešinimo sulaukta iš vietos gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)