„Dedame visas pastangas, kad iki šio šildymo sezono susitartume“, – TV3 Žinioms ketvirtadienį telefonu iš Italijos sakė A. Butkevičius.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, kad „Gazprom“ Lietuvos Vyriausybei pateikė neįvykdomų reikalavimų sąrašą. Pasak jos, koncernas nerodo noro derėtis, todėl derybos nevyksta.

A. Butkevičiaus teigimu, kritiški pareiškimai deryboms nepadeda.

„Tos derybos tam ir yra, kad jos būtų neviešos kol kas, ir, manau, kad tai yra pirmiausia pasitikėjimas mūsų viduje ekspertų grupės lygyje ir kiekvienas bet koks viešas kritiškas pranešimas, pareiškimas pareikalauja derybų metu apie tai vėl aptarti, kalbėti ir aiškinti, ar tai čia yra jau derybinės grupės pozicija, ar tai yra tam tikrų tik politikų pozicija“, – TV3 Žinioms dėstė premjeras.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius ketvirtadienį sakė, jog Lietuva savo vertinimą dėl „Gazprom“ pasiūlymų turėtų pateikti kitą savaitę.

„Gazprom“ pasiūlymus Vyriausybė gavo praėjusį penktadienį, po to, kai „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris rugsėjo 5 dieną pažadėjo juos pateikti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)