Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pirmadienį susitikime su Lenkijos Vyriausybės Ministrų Tarybos Pirmininko kanceliarijos valstybės sekretoriumi Piotru Naimskiu ir Energetikos ministerijos valstybės vicesekretoriumi Michalu Kurtyka bei „PKN Orlen“ prezidentu Wojciechu Jasinskiu ir „Orlen Lietuva“ generaliniu direktoriumi Ireneuszu Fafaraaptare Mažeikių naftos perdirbimo gamyklos „Orlen Lietuva“ planus, bendradarbiavimą energetikos ir transporto infrastruktūros srityse.

Premjeras A. Butkevičius pažymėjo, kad Lenkija yra artima Lietuvos partnerė, todėl visi klausimai, ypač turintys strateginę reikšmę abiem valstybėms, turi būti sprendžiami glaudaus dialogo būdu.

„Lenkija yra strateginė Lietuvos partnerė susisiekimo, energetikos ir saugumo srityse. Mūsų ryšiai, taip pat ir ekonominiai, visada buvo ir išlieka intensyvūs bei dinamiški“, – sakė Ministras Pirmininkas, pažymėdamas, kad, siekiant suaktyvinti Lietuvos ir Lenkijos vyriausybių bendradarbiavimą, šiuos ir kitus klausimus vizito Mongolijoje metu aptarė su Lenkijos premjere Beata Szydlo.

„Ši įmonė yra strategiškai svarbus ūkio subjektas, todėl mums svarbu, kad būtų užtikrinta ilgalaikė bendrovės veikla“, – sakė premjeras, pažymėdamas, kad Lietuva suinteresuota, jog „Orlen Lietuva“ gamybos apimtys didėtų, o ne mažėtų, kad būtų kuriama daugiau darbo vietų ir galimybių plėstis.

„PKN Orlen“ vadovas pabrėžė derybų tarp AB „Lietuvos geležinkeliai“ ir „Orlen Lietuva“ dėl logistikos tarifų svarbą. Premjeras teigė, kad Lietuva siekia plėtoti dialogą sprendžiant „Mažeikių naftos“ produkcijos pervežimo kaštų klausimą ir išreiškė įsitikinimą, kad derybos tarp „Orlen Lietuva“ ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ bus užbaigtos jau artimiausiu metu.„Sėkmingos derybos duotų naudos abiem šalims, todėl esame suinteresuoti jų sėkme“, – pažymėjo Vyriausybės vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)