"Visagino AE projektas stipriai eina į priekį, dalyvaujantys partneriai mato didelę tokio projekto svarbą, o tai, kad vienas iš dalyvavusių partnerių suspendavo savo dalyvavimą derybose ir kol kas neturime jokių duomenų, ar tai derybinė taktika, ar mandagus galutinis apsisprendimas, visiškai nekeičia bendro projekto tolesnės realizavimo eigos", - ketvirtadienį "Žinių radijuje" sakė A. Kubilius.

Pasak Vyriausybės vadovo, lenkams nusprendus nedalyvauti projekte, jų dalį pasidalins trys Baltijos valstybės.

"Iš tikrųjų trijų Baltijos valstybių interesas dalyvauti šiame projekte yra didelis ir todėl kaimynams lenkams, jeigu jie galutinai apsispręs atsisakyti dalyvauti šiame projekte, suplanuota dalis bus pasidalinta tarp trijų Baltijos valstybių", - pabrėžė Premjeras.

ELTA primena, kad praeitą savaitė Lenkijos kompanija "Polska Grupa Energetyczna" pareiškė stabdanti savo dalyvavimą Visagino atominės elektrinės projekte. Ji taip pat atsisakė derybų dėl elektros energijos pirkimo iš Kaliningrado srities.

Dalyvaujant strateginiam investuotojui - japonų bendrovei "Hitachi-GE Nuclear Energy"- bei regioniniams partneriams - Latvijos, Estijos ir Lenkijos energetikos kompanijoms - regioninė atominė elektrinė Visagine turėjo būti pastatyta iki 2020 metų.

Sutartis su strateginiu investuotoju "Hitachi-GE Nuclear Energy" planuota pasirašyti 2011-2012 metų sandūroje. Tuo pačiu metu turėtų būti pasirašoma Akcininkų sutartis su Latvijos, Estijos ir Lenkijos energetikos įmonėmis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją