"Statybos bus tęsiamos iki pabaigos, - J.M.Ayrault sakė radijui RTL. - Esama sunkumų, tačiau manau, kad turime juos priimti, nes tai būtina."

Prancūzijos energetikos įmonių grupė EDF pirmadienį padidino ilgai užsitęsusių naujos kartos atominio reaktoriaus statybos vakariniame Flamanvilio mieste kainą 2 mlrd. eurų - iki 8,5 mlrd. eurų (29,3 mlrd. litų).

Dabar jėgainės, kuri turėtų pradėti veikti 2016 metais, kaina tapo 5 mlrd. didesnė nei buvo planuota iš pradžių.

Bendrovės "Areva" statoma Flamvilio jėgainė, kurią valdys EDF, yra vienas iš keturių pasaulyje įgyvendinamų Europos suslėgto vandens reaktorių (EPR) projektų.

Vienas iš jų - seniai atidėliojami atominės jėgainės Suomijoje statybos planai, o to reaktoriaus pagaminimo data buvo atidėta neribotam laikui.

Du kiti EPR reaktoriai statomi Kinijos pietryčių mieste Taišane.

J.M.Ayrault sakė, kad Flamanvilio jėgainėje veiks vienas iš pirmųjų EPR reaktorių, kuriame bus įdiegtos papildomos saugumo sistemos, o tai kartu su atidėliojimais didina projekto kainą.

Premjeras pažymėjo, kad dabar galioja griežtesni saugumo standartai ir kad reaktorius bus pritaikytas eksploatuoti 60 metų, kas irgi reiškia didesnes statybų išlaidas.

J.M.Ayrault taip pat pažymėjo, kad šis reaktorius turi priešininkų, įskaitant žaliuosius socialistų vadovaujamoje vyriausybėje, tačiau sakė, kad "šis reaktorius bus saugiausias pasaulyje".

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)