Vėl pradėjus veikti jungčiai elektros energijos kainos „Nord Pool“ biržos Lietuvos kainų zonoje biržoje šiek tiek sumažėjo, tačiau išliko sąlyginai aukštos dėl Šiaurės šalyse atvėsusių orų ir išaugusio elektros energijos suvartojimo, taip pat nestabilios vėjų generacijos.

Tokiomis sąlygomis kai kuriomis valandomis elektra iš Lietuvos teka į Švediją, o patikimą jos gamybą Lietuvoje pirmadienį nuo ankstyvo ryto užtikrina KCB, veikiantis vidutine 350 MW galia.

Vidutinė elektros energijos kaina Lietuvos kainų zonoje pirmadienį yra tokia pati, kaip Švedijos SE4 zonoje, į kurią nutiesta „NordBalt“ jungtis.

Ji siekia 35,09 Eur/MWh, didžiausia valandinė – 44,02 Eur/MWh. Didžiausia vidutinė paros elektros energijos kaina Lietuvos kainų zonoje lapkritį buvo užfiksuota pirmoje mėnesio pusėje 53,21 Eur/MWh (didžiausia valandinė – 97,65 Eur/MWh).

Antradienio, lapkričio 22 d., vidutinė paros kaina sieks 39,11 Eur/MWh. KCB darbas rytoj taip pat planuojamas.

Pradėjus vėsti orams, lapkričio pradžioje, KCB veikė dienomis. O nuo lapkričio 7 iki 18 d., kai planiniams priežiūros darbams buvo atjungta 700 MW „NordBalt“ jungtis, KCB didele galia gamino iš esmės be sustojimo ir padėjo užtikrinti stabilias elektros energijos kainas.

Nuo šių metų pradžios KCB į tinklą jau buvo sinchronizuotas 53 kartus. 2015 m., kai dar buvo skiriamos kvotos remtinai elektros energijos gamybai, KCB nuo balandžio iki spalio gamino beveik nepertraukiamai ir per visus metus tebuvo įjungtas 14 kartų.