Dėl šių darbų SGD laivas-saugykla „Independence“ nuo dujų tiekimo sistemos bei dujų perdavimo įrangos bus atjungtas ir peršvartuotas prie netoli esančios „Klaipėdos Smeltės“ krantinės pirmadienio rytą.

„Pasirengiamieji organizaciniai darbai su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, reikiamomis institucijomis, taip pat susijusiomis darbų vykdymo šalimis pradėti derinti prieš metus, todėl šiam laikinam SGD laivo peršvartavimui ir veiklos sustabdymui pasirengta atsakingai, nuosekliai ir iš anksto“, – sakė AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

Valymo darbai Klaipėdos uosto akvatorijoje vykdomi kiekvienais metais.

„Sąnašų valymo darbai SGD terminalo laivo-saugyklos „Independence“ stovėjimo zonoje bus vykdomi jau antrą kartą. Tokie procesai ir buvo prognozuoti rengiant SGD terminalo poveikio aplinkai vertinimą ir kitus dokumentus, tad Uosto direkcija yra įvertinusi darbų poreikį valyti šią akvatorijos dalį. Darbai suderinti su AB „Klaipėdos nafta“ ir kitomis institucijomis bei suplanuoti buvo iš anksto“, – sako Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Beveik 13 km ilgio laivybos kanalo ruože šiemet numatyta išsiurbti iki 400 tūkst. kubų smėlio. Valymo darbai uosto prieigose buvo pradėti praėjusią savaitę, iš čia išsiurbtu švariu smėliu buvo papildyti paplūdimiai ruože nuo Melnragės iki Girulių. Sąnašos jau išvalytos AB „Klasco“ apsisukimo rate bei pradėti darbai LKAB „Klaipėdos Smeltė“ laivų apsisukimo rate, o nuo spalio 3 d. sąnašos bus valomos SGD terminalo teritorijoje. Akvatorijos valymo darbus atlieka UAB „Green Line Shipping“.

Siekiama, kad dugno valymo darbai būtų atlikti maksimaliai operatyviai ir, kad SGD terminalo eksploatacija būtų pradėta pagal numatytą planą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją