Baltarusijos energetikos ministerija pabrėžė, kad portale Belsat.eu paskelbtoje informacijoje, kurią taip pat panaudojo portalas TUT.BY, ko gero kalbama apie incidentą, kuris statybų aikštelėje įvyko 2016 m. balandžio 8 d., kai liejant betoną vienai iš buitinių ir pagalbinių patalpų perdangų, buvo iš dalies pažeista palaikančioji klojinio konstrukcija.

„Šis incidentas vertinamas kaip paruošiamųjų darbų defektas, tačiau jo pasekmės buvo pašalintos naudojant leistinas technologijas ir griežtai laikantis statybų reglamentų.

Laikantis visų techninių reikalavimų defektas buvo pašalintas, perdangos blokas paruoštas betonavimui ir perduotas komisijai“, – teigiama ministerijos pareiškime.

Šiuo klausimu Baltarusijos energetikos ministerija ypač pabrėžė, kad „per visą statybų laiką Baltarusijos AE objektuose nebuvo užfiksuota jokių užsakovo priimtų konstruktyvų pažeidimų“.
Energetikos ministerija taip pat pabrėžė, kad siekiant užtikrinti atliekamų statybos ir montavimo darbų kokybę, Baltarusijos AE nuolat vykdoma statybų kontrolė, be to, valstybinės priežiūros tarnybos nuolat vykdo statybų priežiūrą.

Į incidento aptarimą įsijungė ir specialistai iš specializuoto Rusijos leidinio „Atominfo“.
Išanalizavę turimas nuotraukas, jie pateikė įvertinimą: „Statant vieną iš pagalbinių pastatų buvo nupiltas betonas – mažiau nei 50 kubinių metrų.

Paprasta darbinė klaida, kuri iškart buvo ištaisyta. Nuotraukose užfiksuota būtent ši darbo akimirka.“

Tuo metu nepriklausomas portalas belsat.eu skelbia, kad kad Astravo AE griuvo būsimo atominio aptarnavimo pastato statramsčiai – tai naujienų portalui belsat.eu nurodė vienas statybose dalyvaujančios organizacijos darbuotojas.

Aikštelėje tarp dviejų reaktorių turi iškilti atominio aptarnavimo pastatas ir darbininkai liejo jo pamatus. Dėl skubėjimo, vadovybės nurodymu, darbininkai užpylė pernelyg daug betono. Konstrukcijos neatlaikė ir griuvo pastato statramsčiai.

Naktį daugiau kaip 20 darbininkų buvo iškviesti į objektą. Jie dvi dienas skeliamaisiais kūjais daužė 50 kubų betono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)