„Brent“ rūšies naftos ateities sandorių kaina 5.39 val. Lietuvos laiku sumenko 20 centų, arba 0,32 proc., ir pasiekė 62,54 JAV dolerio už barelį. Ankstesnę sesiją ji baigė 3,14 proc. augimu, ir tai buvo aukščiausias užsidarymo lygis nuo praėjusių metų lapkričio 21 dienos.

JAV „West Texas Intermediate“ (WTI) ateities sandorių naftos kaina sudarė 55,13 JAV dolerio už barelį ir smuktelėjo 13 centų, arba 0,24 proc., nuo ankstesnės sesijos. Praėjusioje sesijoje WTI naftos kaina buvo didžiausia nuo lapkričio 19 dienos.

„Juodojo aukso“ pasiūla mažėja, kadangi Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) stengiasi ją apriboti. Be to, Jungtinės Valstijos įvedė sankcijas Venesuelos naftos pardavimams.

Tačiau Rusijos naftos gavyba sausį nepateisino pasiūlos apkarpymo lūkesčių. Tai šeštadienį parodė Energetikos ministerijos duomenys. Praėjusį mėnesį šalies naftos gavyba sumažėjo iki 11,38 mln. barelių per dieną ir buvo vos 35 tūkst. barelių per dieną mažesnė negu 2018 metų spalį.

Tuo tarpu gerėjančių Jungtinių Valstijų ir Kinijos santykių lūkesčiai padėjo sumažinti nerimą dėl lėtėjančio ekonomikos augimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)