Kaip pranešime teigia „Ignitis“ produktų vadovė Indrė Baltušienė, atsinaujinančios energetikos platformoje eparkai.lt gyventojai jau suskubo rezervuotis saulės elektrines nutolusiuose saulės parkuose.

„Puiki naujiena gyventojams, kurie išties su nekantrumu laukė žinių apie valstybės paramą nutolusiai saulės elektrinei įsigyti. Nors atskiro kvietimo kol kas nėra, tačiau planai ir įvardinta konkreti paramos suma gyventojams leidžia jaustis drąsiau, rezervuoti elektrinę nutolusiame parke. Paskutinį kartą parama skirta pernai liepos mėnesį“, – sako I. Baltušienė.

Susidomėjimo saulės energetika bumas nerimsta, parama verslui ir gyventojams, nusprendusiems įsigyti saulės elektrinę ar jos dalį nutolusiuose saulės parkuose yra vienas iš stipriausiai prie to prisidedančių veiksnių. Žinoma, energijos kainos ir siekis prisidėti prie tvaresnių sprendimų plėtros taip pat skatina gyventojus patiems tapti gaminančiais vartotojais.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso yra 54,5 tūkst. gaminančių vartotojų, iš jų beveik 12,5 tūkst. gamina saulės energiją nutolusiuose parkuose.

Ankstesniais metais paramos suma buvo 323 Eur/kW, tikėtina, kad ši suma nesikeis, o vienas gyventojas paramos galės gauti saulės elektrinei iki 10 kW.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją