Pasak Astravo AE projekto rangovo „Atomstrojeksport“, priklausančio Rusijos korporacijai „Rosatom“, specialistai jau pildo pirmąjį reaktoriaus kontūrą chemiškai nudruskintu vandeniu, rašo tut.by.

„Prieš pirmojo reaktoriaus kontūro užpildymą nudruskintu vandeniu buvo atlikta daug darbų, susijusių su technologinių sistemų ir įrangos montavimu, taip pat ir paties reaktoriaus surinkimu. Visi mūsų darbo rezultatai, visa dokumentacija jau pateikti užsakovui ir Baltarusijos branduolinės energetikos priežiūros agentūrai“, – „Atomstroieksport“ pranešime cituojamas Astravo AE statybos projekto vadovo pavaduotojas Vitalijus Polianinas.

Pranešime teigiama, kad hidrauliniai bandymai bus pradėti iki birželio 10 d.

Anksčiau skelbta, kad, jei visi Astravo AE bandymai bus sėkmingi, jėgainė bus paleista jau šių metų rudenį. Branduolinį kurą į jėgainę planuojama įvežti prieš pat paleidimą.

„Judame fizinio paleidimo link. Dar yra nemažai bandymų, bet jei nebus jokių nenumatytų problemų, rudenį paleisime AE. Branduolinis kuras į jėgainę bus atvežtas, likus maždaug mėnesiui iki paleidimo, kai būsime jam visiškai pasiruošę“, – sakė Baltarusijos energetikos viceministras Michailas Michadiukas.

Baltarusija 2400 MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km. Pirmąjį jėgainės reaktorių tikimasi paleisti jau šiemet, antrąjį - kitais metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)