Valstybinės kainų ir energetikos komisijos duomenimis, daugiausia elektros energijos suvartojantys namų ūkiai, pasirinkę planą „Namai plius“, už elektrą mokės nuo beveik 4 iki 7 proc. mažiau. Ši vartotojų grupė vidutiniškai per metus suvartoja apie 253 mln. kilovatvalandžių (kWh) elektros energijos. Pasirinkusieji planą „Namai plius“ moka pastoviąją dedamąją, kuri kitąmet sudarys 6 eurų įskaitant pridėtinės vertės mokestį (PVM).

Buitiniams vartotojams, kurie pasirinkę patį paprasčiausią vienos laiko zonos „Standartinį“ mokėjimo planą, elektros energijos tarifas nuo dabar galiojančio 12,7 cento už kilovatvalandę (ct/kWh ) su PVM mažėja iki 12 ct/kWh su PVM. Apie 47 proc. elektros energijos suvartojama „Standartiniu“ planu arba 1,3 mlrd. kWh per metus.

Nediferencijuota vidutinė elektros energijos kaina žemoje įtampoje 2016 m. antrajam pusmečiui, palyginti su dabar galiojančia, mažėja 3,3 proc., vidutinėje įtampoje – 7,3 procento.

Taip pat pinga ir gamtinės dujos. Nuo liepos buitiniai vartotojai už gamtines dujas mokės 8-15 proc. mažiau dėl sukauptos gamtinių dujų importo kainos nuolaidos bei prognozuojamos mažesnės gamtinių dujų importo kainos 2016 m. antrąjį pusmetį.

2016 metų antrojo pusmečio pastovioji tarifo dalis lieka nepakitusi, tai yra vartotojams, kurie per metus suvartoja iki 500 kubinių metrų dujų, ji bus 0,56 euro mėnesiui su PVM, o suvartojusiems daugiau dujų – 3,99 euro mėnesiui su PVM.

Nauji tarifai buitiniams vartotojams bus taikomi iki 2016 m. gruodžio 31 d