Apie nemalonų įvykį DELFI pranešė skaitytoja, kuriai ryte nepavyko nusiprausti.

Moteris dėstė, kad pikčiausia yra informacijos stoka: esą anksčiau buvo skelbta, kad karšto vandens nebus nuo rugpjūčio 24 d., bet dėl šalto vandens tiekimo sutrikimų nebuvo pranešta ir žmonės užklupti nepasiruošę.

Skaitytoja informavo, kad Naujosios Pilaitės administracijoje jai pavyko sužinoti vandens dingimo priežastį - „Vilniaus vandenys“ ieško, kur įvyko vamzdžiuose avarija, visa Pilaitė likusi be vandens.

Bendrovės klientams nurodytu skubios pagalbos telefono numeriu patvirtino, kad Pilaitėje yra įvykusi vandentiekio avarija, ieškoma jos vietos ir kiek laiko žmonės bus be vandens - neaišku.

„Mes radome avarijos vietą ir pradėjome jos šalinimo darbus, dabar reikia atkasti avarijos vietą ir pašalinti avariją“, - kalbėjo „Vilniaus vandenų“ atstovė spaudai Rūta Mackevičiūtė.

Kiek namų liko be vandens tiksliai nėra suskaičiuota, tačiau žinoma, kad avarija įvyko vandentiekyje, kuris tiekia geriamąjį vandenį į Pilaitės rajoną.

„Tai yra vienintelė vandens magistralė į Pilaitę ir jos gedimas kaip ir lėmė tai, kad visas mikro rajonas liko be vandens“, - kalbėjo bendrovės atstovė.

Ji nurodė, kad viliamasi avariją pašalinti iki šios dienos vakaro, jei to padaryti nepavyktų, kitą dieną žmonėms planuojama dalinti geriamąjį vandenį.

Pirmuosius skundus dėl dingusio vandens bendrovė gavo penktadienio ryte, apie 10 val.

Įvykio vietoje dirba trys bendrovės avarinės komandos, pasak R. Mackevičiūtės, bendrovė jai šalinti metė visas pajėgas.

Paklausta, kur kaupiasi vanduo, ar gali būti paveikti Pilaitėje esantys statiniai, bendrovės atstovė nurodė, kad yra nustatyta, kur nuteka geriamasis vanduo – į lietaus kanalizaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)