Prie sostinės Kauno gatvėje įsikūrusio Socialinės paramos centro eilė vakar ėmė rikiuotis dar prieš 7 valandą ryto. Paniką tarp pensininkų ir bedarbių sukėlė prognozės, kad Vilniuje apie 20 procentų brangs šildymas ir karštas vanduo.

„Niekuomet tokių eilių nebuvo. Tarp pensininkų pasklido gandai ne tik apie brangstantį šildymą. Pagyvenę vilniečiai vienas kitam ėmė aiškinti, kad tie, kurie kreipsis po rugpjūčio 22-osios, kompensacijų nebegaus”, – pasakojo socialinių išmokų skyriaus vedėja Ieva Paberžienė.

Anot jos, panika sėjama be pagrindo. Sąrašai, kuriuose registruojami tie, kuriems priklauso kompensacijos, pildomi įprasta tvarka, o tie, kurie ateis po rugpjūčio 22-osios, tikrai nenukentės.

Eilėje laukusiems vilniečiams tramdyti teko į pagalbą pasitelkti saugos tarnybos „Argus” darbuotojus. Kad nesusidarytų spūstys pastato koridoriuje, į vidų buvo įleidžiama tik po keturis lankytojus. Jiems išėjus, durys atsiverdavo kitai grupei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją