Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komitetas atstovauja Lietuvos energetikos sektoriams ir jungia pagrindines asociacijas: Lietuvos šilumos tiekėjų asociaciją, Lietuvos elektros energetikos asociaciją, Lietuvos branduolinės energetikos asociaciją, Lietuvos biomasės energetikos asociaciją LITBIOMA, Lietuvos hidroenergetikų asociaciją, Lietuvos elektros energijos gamintojų asociaciją, Lietuvos energetikos konsultantų asociaciją, Nacionalinę elektros technikos verslo asociaciją. Komitetas yra subūręs beveik 20 tūkstančių dirbančių energetikos specialistų ir mokslininkų.

Pasaulio energetikos taryba yra vienintelis pasaulinio masto minties lyderystės ir realaus dalyvavimo forumas, įsipareigojęs savo tvarios energijos ateičiai. Ši organizacija jungia beveik 100 valstybių ir atstovauja daugiau kaip 3000 juridinių narių, įskaitant vyriausybes, energetikos pramonę, vartotojus ir ekspertines institucijas. Pasaulio energetikos tarybos misija yra skatinti tvarų energijos tiekimą ir naudojimą didžiausiai visų naudai. Lietuvai nuo 1936 metų šioje organizacijoje atstovauja Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komitetas.

Viename kongrese buvo išsakyta mintis, kad Pasaulio energetikos tarybos rekomendacijos nėra privalomos, tačiau už pagrįstų rekomendacijų ignoravimą baudžia tikrovė, pažymima Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)