Pastarasis pabrėžė, kad Lenkija suinteresuota dujų šiluminių elektrinių ir kombinuoto tipo elektrinių statyba. R. Dudzinskis pridūrė, kad valdžia nemato jokių kliūčių „Gazprom“ dalyvauti tokio pobūdžio projektuose.

Lapkričio 6 d. žiniasklaida pranešė, kad Lenkijos dujų bendrovė „PGNiG“ susitarė su „Gazprom“ dėl nuolaidos dujoms. Be to, „PGNiG“ susitarė su Rusijos bendrovė dėl dujų kainos formulės pakeitimo.

Lenkija kasmet sutaupytų iki 3 mlrd. zlotų (2,5 mlrd. Lt). Galutinė rusiškų dujų kaina nuo dabartinių 550 dolerių (1 486 Lt) už 1 000 kubinių metrų sumažėtų iki 450 dolerių (1 215 Lt) už 1 000 kubinių metrų. Anksčiau analogiškų nuolaidų pasiekė ir kelios Europos dujų bendrovės.

Kelerius pastaruosius metus „Gazprom“ siekia pradėti tiesiogiai tiekti dujas Europos vartotojams. Kol kas Rusijos dujų monopolininkė parduoda dujas nacionalinėms bendrovėms, o šios realizuoja dujas vienose ar kitose valstybėse. 2011 m. „Gazprom“ derėjosi su Vokietijos RWE dėl elektros energijos gamybos Europoje, tačiau derybos nedavė rezultatų.

2012 m. birželį Rusijos dujų bendrovė susitarė su Prancūzijos bendrove EDF dėl bendrų statybų ir dujų elektrinių pirkimo Europoje. Bendrovės ketina statyti ir pirkti energetikos objektus įvairiomis dalimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (411)