Šis rezultatas yra geriausias nuo 2006 metų, kai bendrovę įsigijo Lenkijos naftos koncernas PKN Orlen.

Praėjusiais metais vienintelė Baltijos šalyse naftos produktų perdirbimo gamykla apdorojo 9,32 mln. tonų naftos.

Fiksuojami ir padidėję parduodamos produkcijos kiekiai tiek jūrinėje prekyboje, tiek vidaus rinkose – Baltijos šalyse.

Pasak „Orlen Lietuva“ generalinio direktoriaus Ireneusz Fąfara ir 2017-ieji bus kupini iššūkių.

Šiais metais gamykloje planuojami dideli atnaujinimo darbai.

„Orlen Lietuva“ ketina tobulinti tiek gamybos procesus atnaujinant įvairius įrenginius naftos perdirbimo gamykloje, tiek investicijas į bendrovės darbuotojų kompetencijas ir visų veiklos parametrų gerinimą.

„Makroekonominiai veiksniai naftos perdirbimo rinkoje šiuo metu palankūs tačiau nereikia pamiršti, kaip greitai padėtis gali pasikeisti. Turime būti tam pasiruošę. Priminsiu, kad dar 2014 m. „ORLEN Lietuva“ fiksavo 194 mln. JAV dolerių nuostolį. Investuodami į įrenginius gamykloje ir į žmonių kompetencijas norime būti pasiruošę susidoroti su visais kelyje pasitaikančiais iššūkiais“, – sako bendrovės generalinis direktorius.

„Orlen Lietuva“ yra didžiausia Lietuvos įmonė, eksportuojanti daugiausia produkcijos ir sumokanti didžiausius mokesčius.

Nuo 2006 m. PKN Orlen išleido beveik 4 mlrd. JAV dolerių Mažeikių naftos perdirbimo produktų gamyklai įsigyti ir tolesnėms investicijoms į ją.

Bendrovę nuolat kamuoja neigiami aukštų logistikos kaštų padariniai.

Todėl PKN Orlen, kaip vienintelis akcininkas, ėmėsi visų įmanomų priemonių reorganizuoti bendrovę ir įgyvendinti strategiją, kuri leistų bendrovei „Orlen Lietuva“ prisitaikyti prie rinkos sąlygų: didinti gamybą, o kartu ir ekonominius rezultatus, jei tik tam palankios rinkos sąlygos.

Kita vertus, įdiegti sprendimai leistų mažinti gamybą, jei rinka būtų nepalanki.

PKN Orlen yra pažangus kuro ir energijos rinkos dalyvis, didžiausia įmonė Vidurio ir Rytų Europoje, taip pat vienintelė Lenkijos įmonė, įtraukta į prestižinį „Fortune 500“ sąrašą.

Be to, „Orlen“ yra vienintelė įmonė regione, kurią JAV institutas JAV institutas „Ethisphere“ paskelbė etiškiausia įmone 2014, 2015 ir 2016 metais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)