„Baltarusijos naftos kompanijų vadovų teigimu, nesant galimybių tiekti produkciją į „Klaipėdos naftos“ terminalą, jie bus priversti nukreipti krovinių srautus į Latvijos uostus”, rašoma „Lietuvos geležinkelių” pranešime.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ Vidaus administravimo ir saugos departamento vyresniojo specialisto Vidmanto Gudo, bendrovės Baltarusijos naftos kompanija BNK ir jos antrinė įmonė „Transchema“, koncernas „BelNeftechim“ ir Mozūrų naftos perdirbimo gamykla iš „Klaipėdos naftos“ yra gavusios raštą, kuriame įspėjama, kad nuo spalio bus ribojamas jų gaminių priėmimą.

„Mes, kaip vežėjas, netektume dalies krovinių, nes jie vežtų ne per mus, o per Latviją“, - sako V. Gudas.

Pasak jo, tiekėjai iš Baltarusijos buvo informuoti, kad birželį buvo susitikę su „Klaipėdos nafta“ dėl galimybės priimti baltarusiškus naftos produktus, tačiau gavo patvirtinimus, kad „Klaipėdos nafta“ pasirašė sutartį su įmone „Litasco S.A.“, kuri rezervavo 25 proc. terminalo pajėgumų, o kita dalis terminalo pajėgumų rezervuota kompanijoms „Orlen Lietuva“, „Somitechno “, O.W. Bunker.

„Klaipėdos nafta": tiekėjų portfelis nėra baigtas formuoti

Tuo tarpu „Klaipėdos nafta“ teigia, kad ji turi pasirašiusi sutartį su Baltarusijos įmone, kuri galioja iki 2014 m. antrosios pusės ir jos laikysis. Sutartis su BNK antrine įmone „Transchema“ baigiasi šiemet rugsėjį ir nuo spalio „Klaipėdos nafta“ kraus baltarusiškos naftos produktus pagal sutartį su "Litasco S.A.".O „Lietuvos geležinkeliai“ turės krovinių, nes sudaryta sutartis su "Litasco S.A." yra įpareigojanti ir sudaryta dėl baltarusiškos naftos krovos.

„Klaipėdos nafta“ 2012 m. rugpjūčio 30 d. ir įmonė „Litasco S.A”, pasirašė paslaugų teikimo sutartį dėl tamsiųjų naftos produktų krovos iki 2014 metų antros pusės. Pastaroji sutartis buvo sudaryta būtent dėl Baltarusiškos naftos krovos, todėl bet kokios abejonės ar teiginiai neturi jokio pagrindo.

„Klaipėdos nafta“ ir toliau sieks maksimaliai vykdyti Baltarusijos naftos produktų krovą, nes tai yra bendrovės viena iš strateginių veiklos krypčių. Taip pat pažymėtina, jog per šių metų 8 mėnesius baltarusiškos naftos produktų krovos rodiklis didėjo lyginant su parėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu”, - sako "Klaipėdos naftos" atstovė Indrė Milinienė.

I. Milinienė tikina, kad šiuo metu naftos krovos tiekėjų portfelis dar nėra baigtas formuoti, o noras bendradarbiauti su tiekėjais iš Baltarusijos išlieka. Anot jos, šiuo metu „Klaipėdos naftos“ sutarčių portfelis užpildytas beveik iki praktinių terminalo technologinių krovos limitų.

Anksčiau paprastai tiekėjai su „Klaipėdos nafta“ sudarydavo metines sutartis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)