Bendrovė „Vilniaus energija“ centralizuotai aprūpinanti šiluma daugiau nei 195 tūkst. butų Vilniuje, Grigiškėse, Salininkuose ir Trakų Vokėje, skelbia, jog vasarį, palyginti su sausiu, karštas vanduo ir šiluma vidutiniškai brangsta po 1 proc.

“Šilumos ir karšto vandens kainos didėja tik dėl augančių kuro kainų. Tai yra vienintelė priežastis“, - sakė Nerijus Mikalajūnas „Vilniaus energijos“ atstovas spaudai.

Karšto vandens kaina daugiabučių namų gyventojams su 9 proc. PVM padidėja nuo 20,66 Lt už kubą iki 20,88 Lt. O šilumos kaina daugiabučių namų gyventojams auga nuo 29,23 ct už kilovatvalandę (kWh), iki 29,65 ct/kWh.

„Kauno energija“ karštą vandenį miestiečiams pabrangino apie 2 proc., o centralizuotai tiekiamą šilumą beveik 3 proc.

Už karšto vandens kubą nuo vasario Kauno gyventojai, kurių butuose yra neįrengta nuotolinio duomenų nuskaitymo sistema, mokės 22,81 Lt, kai sausį jis kainavo 22,32 Lt. Centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Kaune vasarį sieks 32,33 ct/kWh, kai sausį ji sudaro 31,47 ct.

„Pabrėžtina, kad galutinė vartotojams tiekiamos šilumos kaina keičiasi dėl to, kad keičiasi kintamoji kainos dedamoji, kurią sudaro iš Kauno termofikacijos elektrinės perkamos šilumos ir kuro kainos. Pastovioji „Kauno energija“ tiekiamos šilumos kainos dedamoji, t.y. bendrovės veiklos sąnaudos nepadidėjo. Taip pat nepadidėjo ir nuostoliai šilumos tiekimo tinkluose“, - skelbia bendrovė tinklalapyje.

Sausį nesikeitusios šilumos ir karšto vandens kainos Klaipėdoje, vasarį didėja atitinkamai po 4 ir 3 procentus.

“Klaipėdos energija“ skelbia, jog nuo vasario šilumos kaina auga nuo 26,84 ct/kWh iki 27,95 ct, o karšo vandens kaina didėja nuo 22,11 Lt už kubą iki 22,73 Lt.

Daiva Paulauskienė, "Panevėžio energijos" atstovė spaudai DELFI pranešė, kad per mėnesį šilumos kaina panevėžiečiams padidės 11 proc., nuo 24,05 ct už kWh iki 26,68 ct. Karštas vanduo pabrangs 8 proc. nuo 18,2 Lt už kubą iki 19,6 Lt.

„Mūsų mieste šilumos ir karšto vandens kainos nesikeitė nuo 2011 m. liepos. Visuose didžiuosiuose miestuose jos keitėsi kelis kartus“, - paaiškina ji.

„Šiaulių energija“ karšto vandens kainas nuo vasario padidins 0,4 proc., o šilumos kainas – 0,6 proc. Vasarį miesto gyventojai už karšto vandens kubą mokės 10 centų daugiau, t.y. 23,65 Lt, o už šilumos vienetą – 0,18 ct daugiau, t.y. 30,00 ct/kWh.

Šiuo metu galiojanti tvarka numato, kad šilumos kainą tiekėjas privalo keisti kas mėnesį, jei keičiasi perkamo kuro kaina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją