„Sulūžusi jėgainė visai atjungta nuo elektros tinklo iki pilno situacijos tyrimo pabaigos“, – nurodoma „Enefit Green“ pranešime, kurį išplatino Akmenės rajono savivaldybė.

Įmonė prašo gyventojų nesiartinti prie avariją patyrusios jėgainės.

„Antradienį popiet UAB „Enefit Green“, kontroliuojanti bei valdanti UAB „Vėjo parkai“, kuri vykdo 14 vėjo jėgainių parko statybą Akmenės rajono savivaldybėje, gavo informaciją, kad statomame Akmenės vėjo jėgainių parke, nukrito viena iš statomų vėjo jėgainių.

Remiantis pirmine mūsų turima informacija, per avariją niekas nenukentėjo. Tai patvirtino iškviesti ir atvykę policijos pareigūnai, gaisrininkai, bei greitosios medicinos pagalbos atstovai. Noriu pabrėžti, kad mes kaip „Enefit Green“ grupės įmonė didžiausią prioritetą skiriame saugai veikiančiuose bei statomose vėjo jėgainių parkuose ir statybvietėse“, – sakė D. Celesius.

Jis pridūrė, kad bendrovė turi per 70 veikiančių vėjo jėgainių Lietuvoje.

Akmenės rajone nukrito vėjo jėgainė

„Šio konkretaus įvykio priežastys tiriamos. Bendradarbiaujame su visomis šį klausimą nagrinėjančiomis institucijomis, atliekame vidinį rangovų tyrimą, siekdami nustatyti galimą riziką ar veiksnius, į kuriuos būtų galima atsižvelgti ir užkirsti kelią tokioms avarijoms ateityje.

Kadangi konkreti jėgainė ne iki galo sugriuvo, aplink jėgainę buvo nustatytas neįėjimo apsauginis perimetras, siekiant sumažinti bet kokią riziką. Informuojame, kad visos projekte numatytos 14 jėgainių yra pilnai pastatytos, dalis iš jų ištestuotos ir kurį laiką sėkmingai veikė“, – sakė D. Celesius.

75 megavatvalandžių Akmenės vėjo jėgainių parkas yra vienas iš trijų šiuo metu „Enefit Green“ statomų vėjo jėgainių parkų Lietuvoje. Jį sudaro 14 „General Electric“ tiekiamų vėjo jėgainių. Vėjo jėgainių parkas planuojama kasmet pagamins apie 258 tūkst. MW žaliosios elektros.

Konkretus „Vėjo parkai“ valdomas vėjo jėgainių parkas Akmenėje pradėtas statyti 2022 metų vasarį. Dalinė elektros gamyba pradėta šiemet.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją