Jo vertinimu, ataskaitas vengiama pateikti, kadangi nenorima parodyti tikrosios įmonės padėties ir tai, jog iš neremiamų veiklų gaunamas didelis pelnas.

"Taigi "Vilniaus energija", nepateikdama ataskaitų Registrų centrui, elgiasi piktybiškai. Kiekvienas, net mažiausia veikianti UAB privalo pateikti finansines ataskaitas, su kuriomis galėtų susipažinti visuomenė - tai yra viešumo kaina už ribotos atsakomybės juridinę formą tam, kad klientai, partneriai, visuomenė galėtų įsitikinti įmonės finansiniu sveikumu. Dabar gi "Vilniaus energijos" elgesys yra įžūlus akibrokštas tiek šilumos vartotojams, tiek kitiems verslams, kurie sąžiningai pateikia šias ataskaitas", - antradienio rytą interviu Žinių radijui kalbėjo prezidentės atstovas.

N. Udrėnas teigė manąs, kad sankcijos už ataskaitų nepateikimą yra neadekvačios ir sunkiai taikomos. Jis paragino teisingumo ministrą Remigijų Šimašių, kuris tiesiogiai yra atsakingas už Registrų centrą, įvertinti situaciją ir teikti prasmingus pasiūlymus pažaboti tokiai savivalei.

"Atgrasymo priemonės būtų pakankamai rimtos ir priverstų laikytis įstatymų", - kalbėjo Prezidentės vyriausiasis patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais, pridūręs, jog, kalbant apie "Vilniaus energiją", stebina tai, kad gali būti tokie dideli skirtumai tarp Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) reguliuojamos apskaitos ir įprastų finansinių ataskaitų. Anot jo, toks atotrūkis, visų pirma, turėtų sudominti Vilniaus miesto savivaldybę.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad konfliktas tarp ūkio ministro Rimanto Žyliaus ir VKEKK dėl Prancūzijos koncerno "Dalkia" valdomos "Vilniaus energijos" nepateikiamų finansinių ataskaitų kilo dėl abiejų pusių kaltės: ministras į problemą dėmesį atkreipė per vėlai, o VKEKK tik aklai vykdo įstatymus ir nesistengia ginti vartotojų interesų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)